www.footwork-bemmel.nl KVK nr.: 10.039.240 Btw nr.: NL00 221 6579 B76

VERGOEDINGEN - Reumatische voeten

Meer informatie vindt u op www.reumafonds.nl
VOETEN DRAGEN U, EEN LEVEN LANG! Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Ik ken de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen pas ik anti-druktechnieken toe of vervaardigt ortheses. Ik breng nagelprothesen aan en voer nagelreparaties uit. Om de nagel te reguleren plaatst ik nagelbeugels. Ook is de medisch pedicure op de hoogt van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. Ik weet wanneer ik moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.
Omdat mensen met Reuma een beperkte bewegingsmogelijkheid hebben komen de tenen en voeten herhaaldelijk in de verdrukking. Zo ontstaan er vaak ongewenste likdoorns en eelt op drukplekken dat veel pijn kan veroorzaken, ook kan het afwijkingen aan de nagels
Reumatische voet
Diabetische voet ( Deze afbeelding is na de Behandeling)
Diabetisce voet-behandeling
Diabetische voet ( Deze afbeelding is voor de Behandeling)
voor en na
Wat betekent medisch pedicure nu precies De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen, maar er komt veel meer bij kijken dan enkel nagels knippen, eelt of een likdoorn verwijderen en massages geven. Als medisch pedicure voer ik ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken ( o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.
FOOTWORK STAAT VOOR: Veiligheid Kwaliteitkwaliteit Arbobeleid en Milieubeleid Ik werk volgens de geldende bedrijfs-richtlijnen en procedures, verder is mijn werkwijze volgens de code van de voetverzorger van het HBA (Hoofd Bedrijfschap Ambachten) Vanaf 1 januari 2009 staan alle (medisch) pedicures, (indien zij aan de toelatingseisen voldoen), vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP) Zorgverleners en consumenten kunnen hier gericht zoeken naar pedicures gespecialiseerd in de zorg. Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het (KRP) garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. Om geregistreerd te blijven in het (KRP) moet elke Pedicure binnen een periode van 3 jaar een bepaald aantal accreditatiepunten behalen. Dit houdt in dat de (medisch) pedicure gedurende deze 3 jaar verschillende seminars, congressen en workshops moet volgen, waaraan punten worden toegekend. Zo is mijn kennis om topkwaliteit te leveren gewaarborgd.
Certificaat van Dermatologie voor Pedicures, Podotherapeuten en Podologen
Dermatologie voor Medische Pedicure. Om mijn vakkennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, wil ik graag mijn blik verruimen en op zoek gaan naar nieuwe ideeën en mogelijkheden. Als medisch pedicure ben ik vaak de eerste persoon die huid- en nagelaandoeningen onder ogen krijgt. Door het volgen van de opleiding dermatologie beschik ik over de dermatologische kennis om het toenemend aantal huid- en nagelproblemen eerder te herkennen en hierover voorlichting te geven. Bij het analyseren van deze problemen pas ik een dermatologische systematische methode toe. Zo kan ik u, indien nodig, tijdig en goed doorverwijzen naar huisarts en/of dermatoloog.
Mandie Liggins Pedicurepraktijk
ProVoet Brancheorganisatie voor de Pedicure
Medisch Pedicure
FootWork