Silicone-Orthese-1.jpg
Ook voor diabetische en reumatische voeten & wellness- en massagebehandelingen
Home Bezoek / Contact Prijslijst Vergoedingen Pedicure Med. Pedicure Wellness Massages Info Plattegrond

www.footwork-bemmel.nl      KVK nr.: 10.039.240     BTW  nr.: NL00 221 6579 B76

Certificaat van Dermatologie voor Pedicures, Podotherapeuten en Podologen

Dermatologie voor Pedicures, Podotherapeuten & Podologen

Wat betekend medische pedicure nu precies

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen, maar er komt veel meer bij kijken dan enkel nagels knippen, eelt of een likdoorn verwijderen en massages geven.

 

Als medisch pedicure voer ik ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken ( o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

VERGOEDINGEN - Reumatische voeten
Meer informatie vindt u op www.reumafonds.nl

Om in aanmerking te komen voor een kostenvergoeding dient u voordat u met mij een afspraak maakt een verwijsbrief te hebben van uw huisarts of specialist.

Medisch Pedicure1-a.jpg

Dermatologie voor Medische Pedicure.

Om mijn vakkennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, wil ik graag mijn blik verruimen en op zoek gaan naar nieuwe ideeën en mogelijkheden.

Als medisch pedicure ben ik vaak de eerste persoon die huid- en nagelaandoeningen onder ogen krijgt. Door het volgen van de opleiding dermatologie beschik ik over de dermatologische kennis om het toenemend aantal huid- en nagelproblemen eerder te herkennen en hierover voorlichting te geven. Bij het analyseren van deze problemen pas ik een dermatologische systematische methode toe. Zo kan ik u, indien nodig, tijdig en goed doorverwijzen naar huisarts en/of dermatoloog.

VOETEN DRAGEN U, EEN LEVEN LANG!

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Ik ken de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen pas ik anti-druktechnieken toe of vervaardigt ortheses. Ik breng nagelprothesen aan en voer nagelreparaties uit.

Om de nagel te reguleren plaatst ik nagelbeugels. Ook is de medisch pedicure op de hoogt van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. Ik weet wanneer ik moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.

FootWork” staat voor:

Ik werk volgens de geldende bedrijfs-richtlijnen en procedures, verder is mijn werkwijze volgens de code van de voetverzorger
van het HBA (Hoofd Bedrijfschap Ambachten)

Vanaf 1 januari 2009 staan alle (medisch) pedicures, (indien zij aan de toelatingseisen voldoen), vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP) Zorgverleners en consumenten kunnen hier gericht zoeken naar pedicures gespecialiseerd in de zorg. Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het (KRP) garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures.
Om geregistreerd te blijven in het (KRP) moet elke Pedicure binnen een periode van 3 jaar een bepaald aantal accreditatiepunten behalen. Dit houdt in dat de (medisch) pedicure gedurende deze 3 jaar verschillende seminars, congressen en workshops moet volgen, waaraan punten worden toegekend.
Zo is mijn kennis om topkwaliteit te leveren gewaarborgd.

Reumatische voet!
meer....>>

Diabetische voet-behandeling
(click op de foto’s)

Rvoet na behandeling.jpg Rvoet voor behandeling.jpg

Voor                                  Na

Tip!  U kunt elke behandeling in de vorm van een “CADEAUBON” geven! Medisch Pedicure